Масло от Бъзак в масло от Бял Трън и Кориандър  • Производител:Herbal Oils
  • Код на продукта: b21
  • Наградни точки: 300
  • Наличност: В наличност
  • 10000

Другата билка използвана от древността е бъзакът. Известно е, че черните сочни плодове на тревистия бъз са с лечебни свойства за човешкия организъм. Тези качества на черните топченца спомагат за извличане на тежки метали и радиоактивни изотопи от организма. Плодовете на тревистия бъз са богати на микроелементи и минерали, от които организмът се нуждае особено през зимата, когато тези полезни вещества не достигат в храната ни. Ценната билка е подходяща да се прилага дори в разгара на простудно заболяване, тъй като има свойството да предизвиква изпотяване и да сваля високата температура. Освен това са незаменим имуностимулатор, повлияват положително сърдечната дейност и спомагат за понижаване на кръвното налягане. Като хранителна добавка Екстракт от плодчетата на Бъзак в масло от Бял трън се използва при отоци, панкреатит, стомашни проблеми. Влизащите в състава му фенолкарбонови киселини оказват пикочогонно действие на организма, което позволява употребата му за прочистване на бъбреците.

Екстракт от плодчетата на Бъзак в масло от Бял трън е препоръчителен при простудни заболявания в качеството на потогонно, отхрачващо и понижаващо температурата средство.

Екстракт от Бъзак в масло от Бял трън благоприятства нормализиране обмяната на веществата. Стимулира отделянето на жлъчка и прочиства червата, полезен е при бронхит, ангина, грип, ларингит, невралгии, за профилактика на проблеми с пикочния мехур. Богат е на антиоксиданти, оказващи подмладяващо действие. Той е отлично общо-укрепващо средство, като употребата е препоръчителна при инфекциозни болести и в сезона на простудни заболявания за активиране на имунната система и защита на организма от вирусни инфекции. Благоприятства различни кожни заболявания, раздразнения и псориазис, като облекчава състоянието и удължава периода на ремисия. Маслото от Бъзак в Бял трън влияе благотворно при хемороиди, язвена болест на стомаха, хепатит, действа диуретично и глистогонно и е подходящ при ревматизъм и подагра.

Притежава успокояващо, заздравяващо, разхлабващо и жлъчегонно свойство. Освен това възбужда хормоналните жлези и действа благоприятно върху стомашно-чревния тракт. Благоприятства за понижаване на нивото на захар в кръвта при захарен диабет

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.